Tarinoita Kiinasta..

Mieleenpainuneet asiat..

15.06.2006 21.22 - matkustus 

No niin eli siis jotain asioita jotain reissun päällä on hyvin jäänyt mieleen..

Guangzhoussa aivan mielettömän moni kantaa kokoajan jotain. Tiedä sitten onko kyseessä kaverin koko omaisuus vai mitä?? Enivei ne kantaa kokoajan jotain ja kantamukset on kuitenkin aika hemmetin isoja vielä..

Kaikki pelaa kokoajan tätä yhtä noppapeliä jokapuolella, varsinkin täällä HK:ssa. Jokaisella on oma kuppi missä sekoitetaan 5 noppaa ja sen jälkeen joku aloittaa ja sanoo, että kaikkien pelaajien kupeissa on vähintään joku tietty määrä jotain tiettyä numeroa. Tämän jälkeen seuraava pistää siitä paremmaksi, esmes jos eka sanoin 3x4, niin seuraavan pitää sanoa 3x5 tai 4x2 jne... Kuka tahansa saa välissä sanoa, että ei usko toista ja sen jälkeen kaikki näyttää noppansa ja ne lasketaan. Joko se joka sanoin tai se joka katsoi häviää ja se aina ottaa huikan juomastaan.. Ykkönen on aina mikä luku tahansa ja se tekee pelistä aika mielenkiintoisen. Pelissä on myös vähän erikoissääntöjä, mutta ei niistä nyt enempää.. Kummaa vain on se, että tätä peliä pelataan täällä JOKAPUOLELLA!!!!

Guangzhoun liikenne.. Nämä kaverit ajaa aivan sairaana. Ei mitään järkeä missään ja kun aiemmin kävi nykissä, niin luuli jo, että se olisi jotain, mutta tässä ei ole yhtään mitään järkeä. HK:ssa sentään käytetään vilkkua joskus, mutta ajo on silti aika sairaan oloista.

Ruoka on hyvää ja edullista, mutta olut taas hemmetin kallista suhteessa kaikkeen muuhun. Kaupasta jos ostaa, niin halpaa tyyliin 0,20-0,50€ kpl muta ravintolassa taas ollaan täysin suomen hinnoissa ellei välillä jopa ylemäpänä..(Hong Kong siis on kyseessä..)

Baarien ja pubien sijainti HK:ssa. Paikat on aina jossain ihan ihme mestoilla eli siis yleensä vähintään toisessa kerroksessa ja sitä ennen joudut menemään johonkin todella hämärään ja likaiseen rappukäytävään jostan sitten hissillä eteenpäin. Toki löytyy pubeja etc turisteille, mutta nämä on sitten myös turistihinnoissa ja ei niin paikallis meninkiä kuin näissä muissa.

HK itsessään on vähän kuin olisi jossain tieteiselokuvassa (Blade Runner jne..). Todella hämärän oloinen paikka, niin skylineä myöten kuin itse keskustassa olokin. Tiedä sitten onko tämä sää yksi syy siihen, kun on niin paljon tummaa pilveä kokoajan ja alhaalla vai mitä, mutta on se outoa tuolla katutasollakin..

Kyllähän täällä päin on normaalia, että paikat on auki vaikka kuinka myöhään, mutta kuka ihmeessä haluaa käydä jalkahieronnassa 04 tai käydä ostaan sohvan 02 yöllä?? Pubit ja baarit ok tähän aikaan, mutta kun näillä on auki silloin vaikka mitä...

Kyllähän näitä juttuja olisi varmaan vaikka mitän, mutta hiljakseen tässä alkaa tulla jo väsy ja onhan se kellokin jo 02:20, joten tätä sivua päivitellään (ehkä) tulevaisuudessakin..

Kommentoi

Kommentit

Seija (anon, 16.06.2006 09.23)

Moi vaan matkalaiset. Minkälaiset tuli puvuista? Varovaisuus varmasti kannattaa, varsinkin jos kaikki kantaa omaisuuttaan mukanaan, ehkä teidänkin pitäisi?

Sakke a.k.a Mr.Lordi (anon, 16.06.2006 15.22)

Yeah! Meininki kuulostaa hämärältä, mutta ei kai siinä auta muu kuin sopeutua paikallisiin tapoihin. Sohvat ostoon yöllä ja oma noppapeli pikimmiten hankintaan (ellei ole jo!). Voittehan myös ehkä tarvittaessa ottaa hostellilta jotain irtaimistoa kantoon.

Tomba (anon, 17.06.2006 13.09)

Tuo kanto juttu hyvä pointti. Mulla jäi myös se kuva noista maisemista että kaverit pystyvät hoitamaan tarvittaessa vaikka keskikokoisen muuton yhteispelillä ajaen useita fillareita vierekkäin sopivaan tahtiin...

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu