Tarinoita Kiinasta..

Guangzhou - Hong Kong..

13.06.2006 16.00 - matkustus 

Aamulla siis ylös ja kamat kasaan ja matka kohti toista juna-asemaa. Tavaroiden pakkaaminen olikin taas yllättävän vaikeeta vaikka ei sitä nyt vielä paljoa ollut lisääkään tullut ostettua, mutta jotain pientä kuitenkin ja likapyykit nyt vei vähän enemmän kuin viikatut vaatteet.

Hotelli maksettiin ja taas taksiin joka ei tajua, mutta kartan avulla liikkeelle lähdettiin. Tällä kertaa taisi kyllä taksisetä vähän kiertää kulman jos toisenkin, kun kierreltiin ja kaarreltiin aika pitkään. Ainakin pari kertaa mentiin sillä tavalla, että itsekkin huomattiin jo huijas. Eipä tuosta matkas kuitekaan tullut kui 3€, joten sitä liikoja jaksanut alkaa stressaamaan.

Perillä sitte lippujen ostoon joka oli yllättävän helppoa. Hinta oli noin 25€/hlö ja kun kyseessä first class, niin ei sekään paha hinta ollut. Hiukan oli Alexi pelotellut junamatkustuksilla, hard/soft seat jutuilla, niin aateltiin ottaa parasta mahdollista, kun hintakaan häävi ollut.

Junamatka sitten olikin aikamoista juhlaa. Tilaa oli niin kuin ykkösluokassa voi olettaa ja tarjoilu pelasi ja ilmaiset, mehut, limut, kahvit/teet ja erinäisiä lehtijulkaisujakin oli tarjolla luettavaksi. Tax-free etc mahdollisuudet ja penkki oli sen verran iso ja tilava, niin unetkin sai. Matka nyt kestänyt kuin noin 1,5h kun oli suora ja pikajuna. Matkalla nähtiin ensimmäistä kertaa jo sinistä taivastakin sitten lennon jälkeen ja se sitten tuntuikin, kun perille päästiin. Lämpötila tai kosteus pisti aivan ällikällä, kun juna-asemalta poistuttiin.

Päätettiin sitten kokeilla mimmoinen on metrojärjestelmä täällä ja yllätys oli aivan mieletön. Metrot on täällä niin helppoja käyttää, että siinä pärjää vaikka lapsi ilman mitään ongelmia. Liput on noin 4-15HK$ riippuen kuinka kauas on menossa ja lippu valitaan automaatista mihin vain näpäytetään päämäärä. Metrot itsessään on myös aivan uusia ja kaikki tilat todella puhtaita ja hienoja muutenkin. Erittäin positiivinen yllätys ja jos vaikka vertaa suomen metroihin, niin kyllä suomi on selkeä kakkonen vaikka sekin hyvä.

Metrolla siis helposti perille, mutta sen jälkeen olikin vähän hankalaa löytää hostellia, kun se oli vain pieni ovi keskellä isoa tietä ja kadulta kun kysyttiin niin meidät neuvottiin aivan väärään suuntaan. Elikkä rinkat selässä ravattiin kauheessa helteessä aivan väärän suuntaan pidemmän aikaa kunnes löytyi joku ystävällinen joka käski kääntymään takaisin.

Hostelli itsessään oli vielä karumpi kuin oletettiin. Kotisivut antoi aika erilaisen kuvan, mutta eihän tämä 6 neliön huone ja 1 neliön vessa olekkaan kuin yöpaikka ja tavaroiden säilytys paikka, joten eiköhän tämä tästä.

Aika nopsaan sitten lähdettiinkin katselemaan HK:n katuja ja sieläl sitten talsittiinkin pari tuntia silmät solmussa, kun taas oli niin paljon katseltavaa. Laidalla on semmoisen näköistä taloa, että välillä tuntuu niinden hajoovaan siihen paikkaan ja välissä taas löytyy hienoa lasipalatseja. Keskusta taas on verrattavissa nykiin omine pilvenpiirtäjineen ja valomainoksineen.

Sää on ollut aika hellepitoinen suhteessa muihin, mutta voihan se olla tuo merikin joka tekee tästä pahemman. Ainakin sieltä tuleva tuuli on aika ihana elämys niin kuin kauppojen ilmastointikin. Käytiin samalla tarkistamassa Macaon reissua varten lautat ja samalla tuli jokunen hotellipaketti tajouskin jotka ainakin toistaiseksi vaikuttaa erittäin hyviltä.

Huomenna sitten alkaa nähtävyyksien metsästely ja täällä taitaa mennä enemmän niin ettei hostellilla pahemmin olla. Aiemmin hotelli oli niin iso, hieno ja lähellä jotta sinne meni helposti lepäämään, kun kuumus kuitenkin on aika kova. Täällä ollaan saaren puolella ja täysin toisessa päässä missä taas itse keskusta on. Eli joudutaan varmaan vilvoittelemaan oluen ääressä ;).

Kommentoi

Kommentit

Seija ja Jussi (anon, 14.06.2006 09.37)

Terveiset Disneylandista, oli hieno paikka. Kuulostaa "elämykselliseltä" paikalta tuo HK. Kivaa luettavaa tekstisi. Mukavaa lomaa. Olutta kohtuudella..

Tuija (anon, 14.06.2006 10.42)

hienoa kuulla, että kaikki ok! muistakaa kaikkea kohtuudella ja varovaisuuskin kannattaa!!

Niina (anon, 15.06.2006 11.47)

Mukava lukea et teil on kaikki menny hyvin! Ottakaahan kuvia niin voijaan katella niitä sitten kun tuutte takas. Täällä on ollut kans aika moist hellettä.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu