Tarinoita Kiinasta..

Maailmanympäri päivässä.. :)

23.06.2006 15.30 - matkustus 

Aamulla testattiin hotellin oma aamupala, kun kuuluu huoneen hintaan ja sinänsä positiivisempi yllätys kuin mitä ehkä odotti. Erilaisia ruokia oli mielinmäärin, niin eurooppalaista kuin kiinalaistakin.

Aamupalan jälkeen lähdettiin juna-asemalle ja suuntana oli Shenzen kaupunki tuolla hiukan etelämmässä meren rannalla. Matka kesti reilun tunnin ja perillä odottinkin sininen taivas ja kuumepi kuin koskaan tällä reissulla. Aiemmin siis aurinko tullut esiin silloin tällöin ja HK:ssa pari kertaa enemmänkin, mutta nyt oli lähes sininen taivas, joten se porotti niskaan kokoajan.

Shenzenissä oli taas hieno metro, samanlainen mitä HK:ssa tosin huomattavasti halvempi. Päästä päähän tuli maksamaan 1€ kahdelta ja matka oli kuitenkin aika pitkä kun aikaakin meni lähes 30min. Perillä oli paikka nimeltä "Window of the world" josta löytyy about kaikki maailman nähtävyydet pienoiskoossa joista osa suurempia ja osa pienempiä. Eli maailmanympäri matkaa ei mene 80 päivää vaan sen tekee myös parissa tunnissa ja noin 12€ per nuppi :). Paikka oli hieno ja taas on kuvia koneella mielinmäärin jota sitten myöhemmin voidaan esitellä, kun ollaan takaisin suomessa.

Jälleen kerran vähän shoppailua Shenzenissä ja illalla takaisin junalla. Tarkoitus oli vielä käydä venäläisessä lentotukialuksessa (Minsk), mutta ei onnistuttu, kun ei ollut mitään paikallista karttaa / opasta ja taksikuskit ei ymmärtänyt sanaakaan niin kuin ei kukaan muukaan koko Shenzenissä. Juna-asemalle kuitankin päästiin ja junalla takaisin omaan kylään ja omaan hotelliin.

 

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu