Tarinoita Kiinasta..

Shoppailua ja nähtävyyksiä

18.06.2006 12.22 - matkustus 

Tässä taas pari päivä oltu niin kovassa liikenteessä, että ei ole jaksanut päivitellä ihan liikoja tätäkään blogia.

Toissapäivä kuitenkin saatiin puvut, Teemu ostin kameran ja muutenkin se oli shoppailua taas kerran erilaisissa marketeissa ja kauppakeskuksissa, kun nekin on jo osa nähtävyyksiä. Illalla ajoissa petiin, jotta seuraavana päivänä pääsee taas katselemaan nähtävyyksiä mihin ei mene rahaa ;).

Aamulla ajoissa ylös, pyykit pesuun ja nokka kohti Lantaun saarta. Saareen pääsee kätevästi metrolla. Itse saarella lähdettiin katsomaan budhaa joka on maailman korkein ulkoilmassa oleva budha! Paikan päällä löytyi myös pari temppeliä ja "wisdom path" missä vierailtiin. Maisetmat oli aivan käsittämättömän hienoja ja itse budha aika levottoman kokonein myös. Paikka oli saarella sijaitsevan vuoren päällä ja bussimatka sinne kesti noin 40min ja oli osittain aika moista höykytystä. Kuski taisi muutenkin ajaa sinne suuntaan koko matkan ykkös vaihteella, kun bussi piti sen luoka meteliä ja nopeuskin oli sitä luokkaa :).

Lauri tuli paikanpäälle noin 30min meidän jälkeen yksikseen, kun Riikka oli äkillisessä vatsataudissa hotellissa (illakin kuitenkin jo täysin kunnossa). Kierreltiin ja kaarreltiin ihmettelemässä maisemia jonka jälkeen päätettiin lähteä toisesta paikasta lautalla seuraavaan saareen.

Matkalla toiselle saarelle nähtiin useaan otteeseen hienoa pieniä hiekkarantoja siellä täällä missä ei kuitenkaan ollut ketään. Paikat oli kyllä todella houkuttelevia, mutta tiedä sitten pääseekö moneenkaan paikkaan ilman omaa venettä ja siksikö ne niin tyhjiä, tosin muutenkaan näkynyt ihmisiä rannoilla.

Toinen saari oli hiukan pienempi ja kampeimmalta kohdaltaan vain 200m leveä. Rantautuminen tosin antoi kuvan, että olisi tultu kanarilalle tjsp. Siellä oli niin etelämäinen tunnelma ravintoloineen ja rantalelu kappoineen, että ei moiseen ollut aiemmin törmätty. Nähtävästi täällä kävi paikalliset rentoutumassa ja toisella puolella olleella rannalla sitten paikallisia olikin makoilemassa ja uiskentelemassa. Otettiin yhdet nouvoa antavat ja alettiin katsella mihin eksyttäisiin. Pari vuorta oli taas tässäkin saaressa, mutta sinne ei siinä kuumudessa ollut minkäänlaista aikomusta kiivetä. Kuitenkin toisin kävi ja jossain vaiheessa huomattiin olevan yhden niistä päällä pienessä paviljongissa. Matka oli pikkusia polkuja pitkin ja perillä oltiin sitten jokainen aivan läpimärkiä. Aiemminkin tullut hikoiltua, mutta tämä oli jo täysin toinen ulottuvuus. Matka kuitenkin palkittiin aivan uskomattomalla näkymällä ja vielä, kun aurinko alkoi juuri laskemaan, niin näkymä vain parani entisestään. Sen verran se oli hieno ettei oikein sanoin pysty edes kuvaamaan. Kuvia on ja katsellaan jos jossain vaiheessa saataisiin niitä esillikki toisin kuin tähän mennessä.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu